LibreOffice 3.6.4, tradus complet în română

Azi, 5 decembrie, a apărut LibreOffice 3.6.4 care este și primul LibreOffice care este tradus 100% în limba română (mai puțin ajutorul). Această versiune este o versiune de stabilizare, nu aduce noutăți, diferențele față de versiunea precedentă se pot găsi aici și aici. Versiunea LibreOffice 3.6.5 va apărea cu o mică întârziere, fiindcă dezvoltatori aplicației sunt concentrație pe noua versiune majoră LibreOffice 4.0.

La LiMux HackFest dezvoltatori au creat un video scurt despre crearea unui build propriu de LibreOffice 4.0:

Fiindcă această versiune este prima versiune de LibreOffice cu traducerea completă, sigur că mai sunt greșeli de traducere. Dacă găsiți asemenea greșeli, le puteți corecte și dvs. pe pagina de traducerea a proiectului, sau vă rog să ne trimiteți un e-mail pe adresa: tradu@libreoffice.ro.

2 thoughts on “LibreOffice 3.6.4, tradus complet în română

  1. Nu stiu cine a tradus installerul, dar este atat de prost tradus ca n-am putut sa instalez LibreOffice. Am schimbat limba sistemului in engleza ca sa porneasca installerul in engleza, ca sa pot intelege ce anume instalez.

    Am bagat si un mesaj pe Nabble: http://nabble.documentfoundation.org/LibreOffice-3-6-4-Romanian-installer-translation-is-HORRIBLY-broken-td4031344.html

    Este absolut rusinoasa traducerea. Nu stiu cine dintre voi a tradus installerul, dar cel ce-a facut-o n-are nici o treaba cu limba romana, asta e limpede.

  2. Mulțumim pentru informații. Installerul lui 3.6.4 nu știu de cine a fost tradus, a fost preluat din narro. La 4.0.0 deja am corectat destul de mult și la installer, dar nu țin minte de probleme chiar așa de grave.
    Oricum, dacă întâmpinați orice greșeală în traducerea lui LibreOffice, ne puteți contacta și pe noi, pe adresele menționate pe pagina de contact, dar puteți și dvs. corecta traducerea, pe serverul Pootle menționat și în acest articol.
    O să verific installerul lui LibreOffice 3.6.4 și corectez greșelile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.