Echipa LibreOffice de la SUSE se mută la Collabora

Michael Meeks a anunțat că echipa LibreOffice din cadrul companiei SUSE își va continua activitatea în cadrul companiei Collabora. Collabora este o companie care are ca scop ajutarea colaborării între comunitatea open source și companii.

collabora-logo-300x98Echipa Collabora are mare experiență în dezvoltarea aplicațiilor libere, ca GStreamer, programul de mesagerie Telepathy, motorul HTML Webkit sau sistemul grafic X Window. La această echipă se va alătura și echipa LibreOffice de la SUSE.

Michael Meeks a subliniat că mutarea este într-un timp ideal, fiindcă a apărut LibreOffice 4.1, deci este o perioadă mai liniștită în dezvoltare, și prin cadrul companiei Collabora probabil va primi mai mare accent versiunea pe Windows și Mac OS X a lui LibreOffice, cea ce nu ere o prioritate în cadrul lui SUSE.

Această schimbare nu are influență în The Document Fondation, SUSE la fel rămâne membru în fundație, împreună cu Collabora. Conferința organizată luna următoare din Milano va fi sponsorizat de Collabora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.