Regiunea autonomă Valencia a terminat migrarea la LibreOffice

Regiunea autonomă Valencia din Spania, a terminat cu succes migrarea la suita liberă de office, LibreOffice. Biroul informatic al regiuni a anunțat că au terminat cu succes migrarea a 120 de mii de calculatoare din regiune. Prin migrare anual economisesc 1,5 milioane de euro, care ar fi costul licențelor.

4005728816_b5a5604614_z-300x200„În afară de beneficiile economice, migrarea la programe libere are și alte pozitive, de exemplu soluțiile implementate există atât în limba spaniolă cât și catalană, și oferă o independență de furnizori IT, prin care ajută economia locală” – a declarat Sofia Bellés, directorul informatic regional. „Avem și posibilitatea de a personaliza programele, după cerințele regionale” – a subliniat în declarație.

După cuvintele lui Bellés, regiunea a început migrarea în a doua parte a lui 2012 și deja au reușit să economisească 1,3 milioane de euro, bani care trebuiau plătiți pentru licențe software.

Prin declarație directorul informatic a atras atenția și la alte proiecte de migrare către programe libere, ca cel din 2005 când regiunea a migrat 110 mii de calculatoare școlare pe distribuția Lliurex Linux. Prin această migrare până acum au economisit 30 de milioane de euro.

„Migrarea la suita office liberă, în afară de politica regiunii de a utiliza programe libere este și o decizie strategică. Ajută nu numai la economisirea cheltuielilor de licențiere, și ajută și dezvoltarea sectorului informatic local, și folosirea limbi catalane în lumea digitală.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.