Propunere LibreOffice pe maisimplu.gov.ro

Există o propunere pe maisimplu.gov.ro în legătură cu introducerea suitei LibreOffice și al altor programe libere în educația din România.

Prin votul acestei inițiative, puteți ajuta ca inițiativa să obțină suficiente voturi pentru a ajunge un prag, la care este luat în seamă, și este analizat de persoanele competente.

Aici se poate vota: http://maisimplu.gov.ro/2016/03/22/educatie-deschisa-spre-sisteme-informatice-libere/

10 thoughts on “Propunere LibreOffice pe maisimplu.gov.ro

 1. Trecerea trebuie facuta in totalitate (toata administratia publica) si nu numai Office ci si sistemul de operare (Linux).
  Succes in initiativa !

 2. Sunt de acord, că nu numai suita office trebuie schimbată, dar acesta este primul și cel mai important pas.
  Dacă dispare dependința la formatele Microsoft Office, nu va mai conta pe ce sistem de operare rulează LibreOffice, dar până când cu documente se poate lucra doar pe windows, nu se poate migra spre linux sau alte sisteme de operare.

 3. Sunt in totalitate de acord. Folosesc LibreOffice si sunt uimit de cate lucruri poate sa faca un program open-source, in administratia publica daca s-ar folosi si Linux (Debian, Ubuntu, openSUSE, etc.) s-ar economisi niste bani, defapt exista si o echipa de romani care lucreaza la un proiect pentru sistem de operare bazat pe Linux, proiectul RoGentOS, inca mai este de lucru la el, dar scopul lor este sa faca un sistem de operare pentru romani, un dezavantaj ar fi faptul ca multe jocuri inca ruleaza pe Windows si de asta multa lume nu prea va face trecere la Linux 🙁

 4. Am subscris inițiativei și o voi promova! O propunere foarte bună! Fără a fi răutăcios cred însă că se putea acorda mai multă atenție redactării acesteia (acorduri, cacofonii etc.)!

  • Textul propunerii nu se mai poate modifica, dar în cazul în care doriți să ajutați pe libreoffice.ro în corectarea textelor, vă pot crea un utilizator.

 5. Este pur si simplu doar o PROPAGANDA.
  De cca. 2 ani, in licee din Romania se preda curs de LibreOffice.
  Se folosesc resurse libere de 3-4 ani, sunt laboratoare dotate cu Linux, Ubuntu sau Debian….
  Vad ca nu va intereseaza acest aspect, vreti doar sa va faceti IMAGINE!

 6. Cunosc destul de bine educația din țară, fiindcă lucrez ca informatician în educație, și părinți mei sunt profesori, inclusiv de informatică.
  Totdeauna sunt excepții. Sunt profesori care pe placul lor predau și altceva decât ce cere programa educațională, dar în principiu nu există alternative la produsele Microsoft în domeniul office și sistem de operare.

 7. Ar fi nemaipomenit de bine sa se inlocuiasca Microsoft cu OpenSurce dar din pacate, chiar daca se va intampla acest lucru nu cred ca va fi prea curand. Majoritatea romanilor sunt fixati pe Window si MsOffice. Eu folosesc Linux de cca. 10 ani si sunt multumit dar toate programele dedicate care se folosesc in diferite institutii sunt scrise doar pentru Windows. De asemenea majoritate jocurilor sunt facute doar pentru Windows, Linuxul fiind deficitar in aceasta privinta. Oricum, eu sunt optimist si sper sa se faca ceva in acest sens.

 8. LibreOffice nu e legat de Linux. Majoritatea utilizatorilor de LibreOffice folosesc windows. Părerea mea personală este că în instituții publice și școli este mai ieftină utilizarea sistemului de operare windows, dar restul programelor nu trebuie să vină de la Microsoft.
  Ar fi chiar imposibilă migrarea completă pe linux, fiindcă în primul rând vor apărea o grămadă de probleme cu driverele, să nu vorbim de lipsa personalului care ar putea suporta aceste sisteme de operare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.