Maraton testare LibreOffice 4.0

The Document Foundation a anunțat organizarea unui maraton de testare a aplicației LibreOffice, versiunea 4.0. Anunțul detaliat este disponibil pe pagina TDF aici http://blog.documentfoundation.org.

Timp de 6 zile, din 14 decembrie până în 19 decembrie, utilizatori din toată lumea vor putea testa versiunea 4.0 beta a aplicației LibreOffice. Deoarece versiunea 4.0 este una majoră, dezvoltatorii doresc ca prin organizarea acestui maraton de testare să fie identificate cât mai multe nefuncționalități care să fie remediate până în momentul lansării, programat în luna februarie 2013. Se va testa orice: funcționalitate meniuri, salvare fișiere în diferite formate, deschiderea unui fișier, inserarea de imagini și obiecte grafice/multimedia, inserarea tabelelor, editarea imaginilor și a tabelelor, creare template, traducerea în limba română, etc. Lista noilor funcționalitățile incluse în LibreOffice 4.0 este disponibilă la adresa http://wiki.documentfoundation.org/ReleaseNotes/4.0

Organizare testare – Pentru o mai bună testare se recomandă utilizarea scenariilor de test. Pentru a elimina testarea de mai multe ori a acelorași funcționalități se recomandă gestionarea scenariilor de test. Acest lucru se realizează prin intermediul MozTrap. Rolurile disponibile în această aplicație sunt definite aici http://wiki.documentfoundation.org/QA/Testing/Test_Cases_Contribution. Orice cont nou va avea implicit rolul de Tester.

Descărcare aplicație pentru instalare/testare – Pentru instalare, aplicația LibreOffice 4.0 este disponibilă pentru descărcare la adresa http://www.libreoffice.org/download/pre-releases. Se va descărca o versiune a aplicației în funcție de sistemul de operare/distribuția linux utilizat/utilizată.

Raportare nefuncționalități – Toate nefuncționalitățile găsite în timpul testării versiunii 4.0 a aplicației LibreOffice pot fi raportate în Bugzilla (aplicația de gestiune a erorilor utilizată pentru proiectul LibreOffice) sau pot fi trimise pe lista de discuții users@ro.libreoffice.org pentru a fi centralizate și raportate.

Persoanele interesate să participe într-un cadru organizat la această testare sunt rugate să trimită un email la adresa suport@libreoffice.ro sau users@ro.libreoffice.org până pe 13 decembrie 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.