LibreOffice Viewer pentru Android

Berlin, 28 mai 2015 – LibreOffice, ce mai bună suită office liberă pentru desktop, este disponibil pe android ca aplicație nativă, pentru a vizualiza fișiere ODF. Aplicația se poate instala din Google Play Store: http://tdf.io/androidviewer. Se poate descărca direct de aici: http://www.libreoffice.org/download/android-viewer.

LibreOffice Viewer oferă și editarea documentelor, dar doar cu funcționalitate redusă și doar cu activare opțională, fiindcă este o funcționalitate experimentală. Pe viitor și funcțiile de editare vor fi implementate complet.

LibreOffice Viewer folosește același motor ca LibreOffice pentru Windows, OS X și Linux. Acesta combinat cu interfața bazată pe Firefox pentru Android, vizualizează documentele la fel ca LibreOffice pe desktop.

LibreOffice Viewer este dezvoltat de Collabora și Igalia, cu suportul lui Smoose, și contribuții de la studenți participanți în programul Google Summer of Code, împreună cu The Document Foundation și comunitatea LibreOffice. SuSe oferă baza suportului multi platformă și Mozilla Corporation câteva componente de bază.

Atenția, în Play Store se găsește și aplicația anunțată încă în ianuarie, sub numele LibreOffice Viewer Beta, în ediția lui Collabora. Acesta este ediția inițială Beta, instabilă. Acesta este înlocuit de ediția finală LibreOffice Viewer în ediția lui The Document Foundation.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.