LibreOffice, prima soluție de productivitate universală

loonline

Berlin, 25 martie 2015 – LibreOffice, cea mai bună suită office liberă a tuturor timpurilor, va deveni piatra de temelie a primei soluții universale de productivitate personală din lume – LibreOffice Online – în urma anunțării de către IceWarp și Collabora a unui efort comun de dezvoltare. LibreOffice este disponibil ca aplicație nativă pentru toate sistemele de operare desktop și se află în curs de dezvoltare pentru Android. În plus, este disponibil pe platforme virtuale pentru Chrome OS, Firefox OS și iOS.

„LibreOffice a luat naștere cu obiectivul de a valorifica moștenirea istorică a OpenOffice pentru a construi un ecosistem solid, capabil să atragă investițiile care sunt cheia dezvoltării suplimentare a programelor libere,” a declarat Eliane Domingos de Sousa, Director al Fundației Documentului (The Document Foundation). „Mulțumită numărului tot mai mare de companii care investesc în dezvoltarea LibreOffice, ne încadrăm în planul de a-l face disponibil pe toate platformele, inclusiv în nor. Suntem recunoscători celor de la IceWarp pentru că au furnizat resursele pentru o dezvoltare suplimentară a LibreOffice Online.”

Dezvoltarea LibreOffice Online a început încă din 2011, cu disponibilitatea unei demonstrații conceptuale de interfață de lucru, bazată pe tehnologia HTML5. Demonstrația conceptuală va fi dezvoltată într-o aplicație în nor de ultimă oră, care va deveni alternativa liberă la soluțiile particulare precum Google Docs și Office 365 și prima care să suporte nativ standardul Open Document Format (ODF).

„Este minunată alianța dintre viziunea și investiția celor de la IceWarp cu pasiunea și abilitățile noastre pentru dezvoltarea LibreOffice. Este întotdeauna satisfăcător să lucrăm la ceva de care noi înșine, ca o companie, avem nevoie,” a spus Michael Meeks, vice președinte al Collabora Productivity, cel care a dezvoltat demonstrația conceptuală din 2011 și care va superviza dezvoltarea LibreOffice Online.

Disponibilitatea LibreOffice Online va fi comunicată într-o etapă ulterioară.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.