LibreOffice Portable

Cu câteva zile după apariția fiecărei versiuni de LibreOffice, apare și versiunea portabilă a suitei, creat de PortableApps.com cu ajutorul The Document Foundation. La ora actuală versiunea LibreOffice Portable 3.5.4 este cea actuală care este și prima versiune la care spațiul necesar pentru instalare poate fi redus sub 250 MB, instalând doar limbile strict necesare.

Această variantă a suitei este complet portabilă, se poate rula de pe un stick usb sau hdd portabil. În cazul în care nu aveți drepturi de instalare pe calculatorul pe care lucrați se poate instala pe desktop sau între documente, prin aceste metode totdeauna puteți avea la îndemână o suită office completă. Platforma PortableApps.com la fel ca și la toate celelalte aplicații oferite de site și în cazul lui LibreOffice stochează toate setările, profilele salvate în aplicație la un loc, care înseamnă ca oriunde rulăm LibreOffice Portable, avem aceleași setări peste tot.

LibreOffice Portable apare în două versiuni, una Multilingual și All Languages. Versiunea Multilingual include doar următoarele limbi: Chineză, Neerlandeză, Engleză, Franceză, Germană, Maghiară, Italiană, Japoneză, Koreană, Poloneză, Portugheză, Rusă și Spaniolă. Versiunea All Languages include toate celelalte 57 de limbi suportate de LibreOffice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.