LibreOffice 4.0.3

libreofficeBerlin, 9 mai 2013 – The Document Foundation a anunțat LibreOffice 4.0.3 pentru Windows, MaxOS X și Linux, a treia versiune minoră din familia 4.0. Pachetele pentru MacOS acum sunt semnate de The Document Foundation, și trec de verificarea MaxOS 10.8 Gatekeeper fără intervenția utilizatorului.

Guvernul regiuni autonome din Spania, Extremadura a anunțat începerea treceri PC-urilor la programe libere, în această migrare sunt implicate aproape toate 40.000 de PC-uri folosite de administrația. Migrarea va fi finalizată până la sfârșitul anului curent. Extremadura estimează că trecerea la programe libere – inclusiv LibreOffice – va duce la o economisire de 30 milioane de Euro.

The Document Foundation și LibreOffice sunt în continuare creștere: +13% an de an după statisticile lui Ohloh, cu o medie de peste 100 de dezvoltatori activi lunar, începând cu 2013 februarie. Cu acesta numărul total al dezvoltatorilor a ajuns peste 650, de la începutul proiectului din 28 septembrie 2010.

Dezvoltatori nu numai la codul sursă contribuie ci și la calitatea programului, cum este și scriptul python lui Markus Mohrhard, prin care a importat automat 24.500 de documente și prin acesta a testat stabilitatea lui LibreOffice (http://mmohrhard.wordpress.com/2013/04/19/automated-import-crash-testing-in-libreoffice/) sau installerul dezvoltat de Florian Reisinger LibreOffice Server Install GUI, prin care se poate instala paralel mai multe versiuni de LibreOffice pentru teste QA.

Noua ediția a lui LibreOffice se poate descărca de aici: http://www.libreoffice.org/download/.

Schimbările față de versiunea precedentă: RC1, RC2 și RC3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.