Coliberator 2014

coliberator_casifish_002Coliberator 2014 este a doua ediție a conferinței naționale organizată anual de Fundația Ceata în București (7-8 iunie 2014), capitala României, prezentând patru categorii de subiecte: programe libere, cultură liberă, securitate și viață privată, respectiv date libere.

A doua ediție are loc pe 7 și 8 iunie 2014 și, printre alți invitați de marcă, se va bucura de prezența lui Richard Stallman, fondatorul proiectului GNU și președintele Fundației pentru Programe Libere.

Coliberator este o sărbătoare românească a libertății digitale care prezintă publicului atât proiecte libere de succes, cât și proiecte nou eliberate cu această ocazie. Coliberator adună utilizatori și dezvoltatori de programe libere, autori de cultură liberă, activiști și jurnaliști.

Coliberator (coliberator.ro) este conferința națională de arte și tehnologii libere a Fundației Ceata care are loc anual în capitala României, în primul sfârșit de săptămână al lunii iunie. Coliberator este gândit să fie o sărbătoare românească a libertății digitale care prezintă publicului atât proiecte libere de succes, cât și proiecte nou eliberate cu această ocazie.

În 2013 a fost prima ediție a conferinței Coliberator și la aceasta au participat cu prezentări reprezentanți ai organizațiilor FSFE, EPFSUG, FOP, Ceata, ORDU, inventează.ro, ROSEdu, Geo-spațial.org, Moodle România, LibreOffice România și CRJI. Prezentările au acoperit mai multe proiecte, precum Trisquel, Parabola, LibreOffice, JessyInk (Inkscape), Moodle, MariaDB, Linux și Linux-libre, Git, GitLab, Arduino, Sponge, NuVăSupărați.info, Gamebot, BrowserID și BackBone.js.

Participarea la conferinta se realizeaza prin intermediul unui formular de înregistrare disponibil aici.

Programul detaliat este disponibil aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.