Colaborare Intel – Document Foundation

 

Intel a devenit membru în fundația Document Foudation, aceasta fiind cea care sprijină suita LibreOffice. În acest mod, LibreOffice a ajuns să facă parte din paleta de aplicații oferitede Intel pentru sistemul de operare Windows prin magazinul online AppUp Center.

Astfel, Intel devine prima firma semnificativă care sprijină suita LibreOffice, versiunea pentru Windows.

În AppUp Center este disponibilă o versiune de LibreOffice în cinci limbi (engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă). Acest depozit a fost creat de Novell și oferă o modalitate de instalare și dezinstalare simplificată pentru utilizatorii de Windows. Novell este compania care distribuie SUSE și versiunea open-source openSUSE, fiind una din cele mai importante firme care sprijină dezvoltarea suitei LibreOffice, oferind cea mai mare echipă de programatori pentru această aplicație prin SUSE LibreOffice Team.

Intel a devenit membru al consiliului consultativ din cadrul Document Foundation, cea ce înseamnă că în funcție de numărul dezvoltatorilor LibreOffice angajați FullTime, va contribui anual cu suma de 10-20 de mii de dolari la dezvoltarea LibreOffice, și are drept de vot în coordonarea dezvoltării aplicației.