7 ani cu LibreOffice

Berlin, 28 septembrie 2017 – azi, comunitatea LibreOffice sărbătorește cea de a șaptea aniversare a celei mai populare suită de office liberă de pe piață, utilizată de milioane de utilizatori din lume. Din 2010 au fost lansate 14 ediții majore și zeci de ediții minore din aplicație, care îndeplinesc nevoile atât utilizatorilor simpli cât și a utilizatorilor profesioniști.

LibreOffice este suportat de dezvoltatori certificați și profesionali (lista completă: https://www.libreoffice.org/get-help/professional-support/). Majoritatea lor sunt angajații companiilor care sunt membri în TDS Advisory Board (https://www.documentfoundation.org/governance/advisory-board/), care oferă suport pe termen lung pentru LibreOffice și diferite servicii de consultanță, dezvoltări particulare, migrare și traininguri.

LibreOffice este disponibil în peste 100 de limbi, cu care ajută păstrarea limbii materne, ca de exemplu în cazul limbilor Guarani din America de Sud și Venitian în nodrul Italiei. Toate localizările sunt gestionate de voluntari locali.

LibreOffice este, de asemenea, o implementare de referință a standardului ISO pentru documentele de birou (ODF), care astăzi reprezintă singura alegere pe piață pentru o interoperabilitate reală.

Rezultatul sondajului Ubuntu 18.04 LTS Default Desktop Application


Poziția de lider de piață a fost confirmată și de acest sondaj realizat printer utilizatorii de Ubuntu pentru stabilirea suitei office implicite în următoarea ediție LTS de ubuntu, unde 85.52% au votat pe LibreOffice. Concurenții cei mai apropiați au fost Google Docs cu 4,29%, WPS Office cu 3,22% și Apache OpenOffice cu 1,96%.

Analiza a aplicațiilor desktop implicite la Ubuntu 18.04 LTS a produs peste 15.000 de răspunsuri în total, cu peste 6.400 pentru categoria suită de birouri. LibreOffice a primit cea mai mare marjă de preferință a întregului sondaj. Rezultatele sunt disponibile aici: http://blog.dustinkirkland.com/2017/09/results-of-ubuntu-desktop-applications.html (video și diapozitive).

Descărcați LibreOffice

Versiunile actuale ale LibreOffice sunt disponibile pentru descărcare de pe următorul link: https://www.libreoffice.org/download/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.