100.000 de mulțumiri

100.000 de donații în 500 de zile, din 1 mai 2013 până în 13 septembrie 2014, cu o medie de 200 de donații pe zi.

Trei numere rotunde, care au o semnificație mai mare decât cea reală, pentru întregul ecosistem de programe libere.

Împreună cu voluntari, contribuind timpul lor, cu membri ai Advisory Board (Consiliul Consultativ), care investesc în The Document Foundation, donatori individuali, fac din visul despre o fundație de programe libere, independentă și susținută de el în sine – capabil să dezvolte cea mai bună suită office liberă – o realitate, solidă pe durată.

Mergând înapoi în timp, până în 2010, când a fost anunțată o fundație independentă, unul din cele mai auzite obiecții era că un asemenea proiect mare și liber, nu poate exista fără susținerea financiară a unei corporații.

După patru ani, nu numai că putem afirma că acest vis a devenit realitate, ci putem declara că acest vis are și un viitor luminos.

Datorită donațiilor, am putut finanța hackfest-uri (ca cel care urmează a fi organizat în Toulouse, Franța, în 15-16 noiembrie), netbookuri pentru echipa QA, echipamente pentru dezvoltatori, îmbunătățiri la ask.libreoffice.org pentru comunități de alte limbi, LibreOffice la expoziții, evenimente comunitare în limba maternă, o infrastructură puternică independentă, și așa mai departe.

Cea ce este mai important, am putut demonstra că un proiect mare de program liber nu are nevoi de un singur sponsor mare pentru a prospera, ci se poate baza pe un ecosistem divers bazat pe companii, la fel ca pe voluntari care ne susțin din donații individuali.

Companiile vin și pleacă, în timp ce voluntarii – și donatorii individuali, sperăm – rămân.

Până în prezent, ei au avut puterea de a face un vis lung, de zece ani, să devină realitate, și să devină istorie. Cu o simplă donație la http://donate.libreoffice.org, ei vor putea păstra istoria în viață, pentru totdeauna.

100.000 de mulțumiri, din nou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.